שאלות ותשובות אלו נותנות מענה לבעיות מעשיות שונות בהן נתקלים האנשים העוסקים ברישוי עסקים, הן בעלי העסקים והן נציגי הרשויות השונים, בעיות שטרם ניתן להן מענה בפסיקה או בחקיקה.
מכאן חשיבות מאגר המידע המובא בעמוד זה במלואו.
נשאלנו האם קיום אירוע על שפת בריכת שחיה, או במתחם בו מצויה בריכת שחיה, טעון הוצאת רישיון עסק נפרד.
על מנת לענות על שאלה זו נבחן אילו סוגי "אירועים" מתקיימים במתחם הבריכה ומהי חובת הרישוי הרלוונטית לכל סוג אירוע, באם קיימת כזו בכלל.
להמשיך לקרוא
בצמוד למרבית תחנות הדלק בארץ קיימות "חנויות נוחות". בחנויות אלו ניתן לשלם עבור הדלק שנרכש בתחנה וכן ניתן לרכוש מוצרים שונים, הן מוצרי מזון והן מוצרי צריכה אחרים.
עם התפתחות חנויות אלו, נשאלנו מהי "חנות נוחות", מה ההבדל בינה לבין חנויות אחרות המצויות בסמוך לתחנות דלק, מהם פריטי הרישוי הרלוונטיים לחנויות אלו והאם קיימת מגבלה על פתיחת חנויות אלו בימי מנוחה.
עדכון מאמר אחרון- 17.7.19
להמשיך לקרוא
ברשתות הפארם השונות נמכרים באותו בית עסק, בנוסף לתרופות ומוצרים רפואיים, מוצרים נוספים.
נשאלנו האם בגין מכירת מוצרים נוספים אלו נדרש בית העסק לקבל רישיון עסק נפרד.
בפסק דין שניתן עוד בשנת 1985 נקבע כי רישיון לניהול בית מרקחת יכלול גם רישיון למכירת כל המוצרים הנכללים ברשימה המפורטת בסעיף 32 לתקנות הרוקחים (תנאי פתיחה וניהול של בתי מרקחת וחדרי תרופות), תשמ"ב-1982 ("התקנות").
להמשיך לקרוא
רשות מקומית אינה חייבת בהוצאת רישיון עסק אך עליה לעמוד בתנאים ובדרישות של גורמי הרישוי לעסק מאותו הסוג.
נותן אישור יוכל להגיש כתב אישום נגד רשות מקומית המנהלת עסק שלא עומד בתנאיו או בדרישות התקנות.
המדינה אינה חייב בהוצאת רישיון עסק, שכן אין הוראה בחוק המחילה עליה את חוק רישוי עסקים
עודכן ביום 25.3.2022
נשאלנו מהן דרישות משרד הבריאות לניהול עסק של אטליז או ניהול מחלקת בשר בתוך מרכול/סופר מרקט.
באפריל 2016 פרסם משרד הבריאות הנחיות בנוגע לתנאים התברואיים הנדרשים לשם קבלת אישור המשרד לניהול עסק של אטליז או מחלקת בשר בתוך מרכולים. (חוזר מספר 5/2016)
הנחיות אלו מתייחסות בין היתר לאטליז המוכר בשר ארוז מראש בלבד, טחינת בשר, פירוק, חיתוך ופריסה כשירות ללקוח לנגד עיניו ולפי בקשתו ושלא לנגד עיני הלקוח, ייצור בשר ועוף בגריל ומכירה במקום במסגרת רישיון יצרן.
מצורף קישור להנחיות משרד הבריאות האמורות –הנחיות לטיפול וייצור למכירה במקום, של בשר ובשר בעלי כנף, באטליזים או מחלקות אטליז במרכולים ( פריטים 4.7 ג-ד, 4.4ב-ה לצו רישוי עסקים)