הגדרה בצו: מקום לממכר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון (פריט 4.7ד יכלול מרכול לרבות טיפול במזון).
גורמים מאשרים: תכנון ובניה, כיבוי אש (תצהיר לעסק ששטחו הבנוי עד 300 מ"ר), משרד הבריאות (ללא טיפול במזון- לידיעה בלבד).
נגישות-
עד 100 מ"ר- תצהיר
100-300 מ"ר- נדרשת חוו"ד מורשה מגישות שירות
מעל 300 מ"ר- נדרשת חוו"ד מורשה נגישות שירות ומתו"ס.
תוכניות שיצורפו לבקשה לרישיון-
4.7ב– עד 300 מ"ר- תוכנית עסק; מעל 300 מ"ר- מפה מצבית ותוכנית עסק.
4.7ד – מפה מצבית ותוכנית עסק.
מסלול רישוי-
4.7ב – עד 300 מ"ר- תצהיר ; מעל 300 מ"ר- מזורז ב
4.7ד– מזורז ב
תקופת רישיון: 4.7ב – 15 שנים, 4.7ד – 10 שנים.
פריט 4.7.ב- עד ליום 31.12.18 ניתנו לסוג עסק זה רישיונות לצמיתות. על פי תיקון 34 לחוק, עסק שניתן לו עד 31.12.18 רישיון לצמיתות לפי פריט 4.7ב- הרישיון יישאר לצמיתות)
ראה גם- הנחיות משרד הבריאות בנושא " תנאי תברואה נאותים למרכולים" 2011
פורסם מפרט אחיד- מפרט אחיד 4.7ב
להכנת צ'ק ליסט אישי להוצאת רישיון- צ'ק ליסט אישי למרכול
מאמרים:
מכירת פירות וירקות בשוק הסיטונאי
הנחיות משרד הבריאות לטיפול בבשר באטליז ובמחלקות אטליז במרכול
חיתוך מזון במעדניה או במרכול
מרכולים ועסקים המצויים בתוכם (טיפול במזון)
מכירת יין לקידוש תיחשב למכירת משקאות משכרים
עסק של מרכול ובית קפה יוכל לפעול, על פי חוקי עזר, בשבתות וחגים