ייצור ועיבוד מזון – פריט 4.6א

הגדרה בצו: מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם- ייצורו, עיבודו אריזתו- מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום ייצורו עיבודו אריזתו- מחומרי גלם שאינם מן החי ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום. (סוג עסק זה, ביחס לכמויות קטנות מהמצויינות כאן, יכללו בפריט 4.6ו)
גורמים מאשרים: תכנון ובניה, כיבוי אש (תצהיר לעסק ששטחו הבנוי עד 500 מ"ר), איכות הסביבה (למעט אריזתו) (פריט 4.6ו- לידיעה בלבד), עבודה ורווחה (לידיעה בלבד, למעט לעניין אריזתו)(אינו נמצא בפריט 4.6ו), משרד הבריאות.
נגישות- לא נדרש אישור נגישות
תוכניות שיש לצרף לבקשה לרישיון- תרשים סביבה, מפה מצבית , תוכנית עסק.
מסלול רישוי–  רגיל
תקופת רישיון: 10 שנים
על פי התקנות מ 2000 שהיו בתוקף עד 31.12.18 תוקף הרישיון היה לצמיתות.
עסק שניתן לו רישיון לצמיתות עד 31.12.18- יקוצר תוקף הרישיון ל 10 שנים החל ביום 31.12.18 ("התקופה המקוצרת").
רשות הרישוי תוציא לבעל העסק רישיון חדש לתקופה המקוצרת ( ס' 47(ד)(2)(ב) לתיקון 34 לחוק רישוי עסקים).
פורסם מפרט אחיד-  מפרט אחיד 4.6א
חקיקה נוספת: יש לעמוד גם בתנאי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון , ייצורו והחסנתו) התשכ"א – 1960

מאמרים:
האם בית אריזה לתוצרת חקלאית טעון רישיון עסק?
יכולת ייצור של מזון – פריטים 4.6א, 4.6ו

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz