הגדרה בצו: מזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם- ייצורו, עיבודו אריזתו- מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום ייצורו עיבודו אריזתו- מחומרי גלם שאינם מן החי ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום. (סוג עסק זה, ביחס לכמויות קטנות מהמצויינות כאן, יכללו בפריט 4.6ו)
גורמים מאשרים: תכנון ובניה, כיבוי אש (תצהיר לעסק ששטחו הבנוי עד 500 מ"ר), איכות הסביבה (למעט אריזתו) (פריט 4.6ו- לידיעה בלבד), עבודה ורווחה (לידיעה בלבד, למעט לעניין אריזתו)(אינו נמצא בפריט 4.6ו), משרד הבריאות.
נגישות- לא נדרש אישור נגישות
תוכניות שיש לצרף לבקשה לרישיון- תרשים סביבה, מפה מצבית , תוכנית עסק.
מסלול רישוי– רגיל
תקופת רישיון: 10 שנים
על פי התקנות מ 2000 שהיו בתוקף עד 31.12.18 תוקף הרישיון היה לצמיתות.
עסק שניתן לו רישיון לצמיתות עד 31.12.18- יקוצר תוקף הרישיון ל 10 שנים החל ביום 31.12.18 ("התקופה המקוצרת").
רשות הרישוי תוציא לבעל העסק רישיון חדש לתקופה המקוצרת ( ס' 47(ד)(2)(ב) לתיקון 34 לחוק רישוי עסקים).
פורסם מפרט אחיד- מפרט אחיד 4.6א
חקיקה נוספת: יש לעמוד גם בתנאי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון , ייצורו והחסנתו) התשכ"א – 1960
מאמרים:
האם בית אריזה לתוצרת חקלאית טעון רישיון עסק?
יכולת ייצור של מזון – פריטים 4.6א, 4.6ו