פריט 4.6ג מחייב הוצאת רישיון למזון ומרכיביו לרבות משקאות וחומרי גלם, כאשר אחסונו הוא בעסק ששטחו מעל 200 מ"ר- רק כאשר לא מדובר בשמירתו לצורך תהליך הייצור שמירתו שלא במסגרת תהליך ייצור או בשמירתו שלא לצורך מכירה קמעונאית במקום.
במילים אחרות-
אחסון מזון יהיה טעון רישיון עסק אם שטח המחסן גדול מ 200 מ"ר. יוצאים מהכלל הם אחסון מזון במסגרת תהליך הייצור או אחסון לצורך מכירה קמעונאית- שאז האחסון לא יהיה טעון רישיון בכל שטח שהוא.
בפסק דין דלישס נדון מקרה בו רשת מרכולים אחסנה, במחסן המצוי כ 25 מ"ר מסניף מסוים, חומרי ומוצרי ניקוי, מוצרי טואלטיקה, שימורים וכיו"ב וטענה כי מוצרים אלו משמשים את הסניף הצמוד למחסן, ולכן אין צורך להוציא רישיון עסק נפרד למחסן. אלא שהתברר כי המחסן אינו משרת רק את אותו הסניף אלא גם עסקים סמוכים וגם עסקים שלא בסמוך, אך לא את כל סניפי הרשת.
בית המשפט לא הכריע מפורשות בשאלה האם אחסנה במחסן המצוי במבנה אחר ממבנה הסניף במרחק של כ 25 מ"ר יוכל להיחשב כ"אחסון לצורך מכירה קמעונאית במקום" אך הביע את דעתו כי לפי לשון הפריט כפשוטה המחסן חייב להיות חלק מהסניף בו נמכרים המוצרים ולא די שהוא נמצא בקרבת מקום.
למסקנה זו הגיע בעת המשפט תוך השוואה לפריט 6.1 (אחסון) שם מתאפשר שהמחסן יהיה צמוד לחנות למכירה קמעונאית, שעיקר תכליתו לשרת אותה, ולא נכתב שמדובר באותו המקום.
פסיקה:
בר"ש (י-ם) 25381-08-22 מדינת ישראל נ. דלישס מרכולים בע"מ (פורסם בנבו, 12.1.2025)
שושי יוסקוביץ', עו"ד, אחסון מזון- 4.6ג ,01/06/2025, https://www.buslic.co.il/2025/06/01/4-6c/