הגדרה בצו: אטליז- מכירת בשר, עופות או דגים שאינם קפואים.
גורמים מאשרים: תכנון ובניה, כיבוי אש (לא נדרש אישור לשטח של עד 300 מ"ר, מעל 300 מ"ר, – תצהיר)), משרד הבריאות.
נגישות-
עד 100 מ"ר- תצהיר
100-300 מ"ר נדרשת חוו"ד מורשה נגישות שירות.
מעל 300 מ"ר- נדרשת חוו"ד מורשה נגישות שירות ומתו"ס.
תוכניות שיש לצרף לבקשה לרישיון- מפה מצבית ותוכנית עסק.
מסלול רישוי- רגיל
תקופת הרישיון: 5 שנים (עד ליום 13.6.22 היה שנה)
פורסם מפרט אחיד– מפרט אחיד 4.7ג
להכנת צ'ק ליסט אישי להוצאת רישיון – צ'ק ליסט אישי 4.7ג
מאמרים:
הנחיות משרד הבריאות לטיפול בבשר באטליז ובמחלקות אטליז במרכול
מרכולים ועסקים המצויים בתוכם (טיפול במזון)
חדר הקפאה המצוי באטליז אינו נדרש לרישוי נפרד