הארכת מועד לכניסת צו שיפוטי להפסקת שימוש עד לתום תקופת רישיון העסק

בית המשפט דחה את מועד כניסתו לתוקף של צו הפסקת שימוש שהוצא לפי חוק התכנון והבניה עד לתום תוקפו של רישיון עסק.

בפסק דין ריף בשרון נדון מקרה של עסק המכיל מסעדה, חנות לבגדי ים וציוד גלשנים אשר פעל ברישיון שהוצא כדין. עם זאת, בשל עבירות על חוק התכנון והבניה הוצא לעסק צו איסור שימוש. בעל העסק ביקש להאריך את מועד כניסתו לתוקף של צו איסור השימוש לשם השגת היתרי השימוש.

בית המשפט נתן משקל משמעותי לכך שהעסק, שאכן עושה שימוש אסור במקרקעין, פועל ברישיון עסק שניתן לו כדין, ואשר רישיון העסק, בעת קיום הדיון תקף.

בית המשפט לא קיבל מהעירייה מענה מספק לשאלה כיצד ניתן רישיון לעסק שעושה שימוש שלא כדין במקום, בניגוד לדיני התכנון והבניה. בנוסף, סבר בית המשפט כי חזקה על עסק המחזיק ברישיון כדין, שהוא אינו מהווה כל סכנה לשלום הציבור.

לאור זאת קיבל בית המשפט את הבקשה לדחיית מועד הכניסה לתוקף של צו איסור השימוש ואיחד את מועד סיום תוקפו של רישיון העסק עם מועד הכניסה לתוקף של צו איסור השימוש.

בב"נ (הרצ') 59478-02-24 ריף בשרון בע"מ נ. מדינת ישראל (פורסם בנבו, 24.2.25)

 

לציטוט המאמר:
buslicco_wpadmin, הארכת מועד לכניסת צו שיפוטי להפסקת שימוש עד לתום תקופת רישיון העסק ,27/04/2025, https://www.buslic.co.il/2025/04/27/isur_shimush/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz