מזנון הוא אחד מהעיסוקים הטעונים ריישיון לפי פריט 4.2ב.
במפרט האחיד של משרד הבריאות לפריט זה, בסעיף 4.2.25 מוגדר מזנון- "בית אוכל המפורט בסימן א לתוספת לתקנות".
התקנות– תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התמ"ג-1983
בסימן א לתוספת לתקנות מוגדר מה מותר ומה אסור לעשות במזנון-
"1. (א) במזנון מותר:
(1) להכין ולמכור לצריכה במקום – משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או מרקים מוכנים מאבקות וכן חביתות;
(2) למכור לצריכה במקום – עוגות, ממתקים, גלידה, משקאות קרים וסלטים.
(ב) במזנון אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף, ולמעט נקניק או נקניקיות.
2. (א) שטחם של החדרים במזנון שבו עד 30 מקומות ישיבה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח 8 מ"ר, מחסן 4 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד 23 מ"ר
(ב) במזנון שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה –
(1) יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;
(2) יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
3. הכיריים במטבח יהיו בעלי 4 להבות לכל היותר."
שושי יוסקוביץ', עו"ד, מהו - מזנון ,09/12/2024, https://www.buslic.co.il/2022/12/06/misnon/