מהו – מזנון

מזנון הוא אחד מהעיסוקים הטעונים ריישיון לפי פריט 4.2ב.

במפרט האחיד של משרד הבריאות לפריט זה, בסעיף 4.2.25 מוגדר מזנון- "בית אוכל המפורט בסימן א לתוספת לתקנות".

  התקנותתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התמ"ג-1983

בסימן א לתוספת לתקנות מוגדר מה מותר ומה אסור לעשות במזנון-

"1.        (א)  במזנון מותר:

(1)   להכין ולמכור לצריכה במקום – משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או מרקים מוכנים מאבקות וכן חביתות;

(2)   למכור לצריכה במקום – עוגות, ממתקים, גלידה, משקאות קרים וסלטים.

           (ב)  במזנון אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף, ולמעט נקניק או נקניקיות.

2.        (א)  שטחם של החדרים במזנון שבו עד 30 מקומות ישיבה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח  8 מ"ר, מחסן  4 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד  23 מ"ר

           (ב)  במזנון שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה –

(1)   יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;

(2)   יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.

3. הכיריים במטבח יהיו בעלי 4 להבות לכל היותר."

 

 

 

לציטוט המאמר:
שושי יוסקוביץ', עו"ד, מהו - מזנון ,09/12/2024, https://www.buslic.co.il/2022/12/06/misnon/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz