מהו בית קפה

בית קפה הוא אחד העיסוקים הטעונים רישיון לפי פריט 4.2ב.

במפרט האחיד של משרד הבריאות לפריט זה מוגדר בית קפה- בית אוכל המפורט בסימן ב' בתוספת לתקנות.

התקנות- תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התשמ"ג-1983

בסימן ב' לתוספת לתקנות נקבע מה מותר ומה אסור לעשות בבית קפה-

4.        (א)  בבית קפה מותר:

(1)   להכין ולמכור – משקאות חמים, כריכים מכל סוג, חביתות או סלטים ותבשילים שאינם מכילים מזון מן החי לשם צריכה במקום;

(2)   למכור – עוגות, ממתקים, גלידה או משקאות קרים, בתנאי שהמוצרים נקנו ממקור בעל רשיון לפי חוק רישוי עסקים.

           (ב)  בבית קפה אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק או נקניקיות.

5.        (א)  שטחם של החדרים בבית קפה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח  10 מ"ר, מחסן  6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד  29 מ"ר.

           (ב)  בבית קפה שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה –

(1)   יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;

(2)   יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.

6.        בנוסף לאמור בתקנות אלה ימלא המטבח אחר תנאים אלה:

(1)    משטחו יוקצה לרחצת כלים, ובשטח זה יהיה מיתקן ליבוש כלים;

(2)   יהיו בו שני כיורים עם משטח שיש או נירוסטה הצמוד אליהם או לאחד מהם;

(3)   יהיו בו שני משטחי עבודה, האחד למזון גלמי והאחר למזון מעובד;

(4)   משטחי העבודה יהיו בגודל ובצורה שיאפשרו עבודה תקינה במקום להנחת דעתו של המנהל;

(5)   לא יהיו בו יותר מארבע להבות בכיריים לבישול.

 

לציטוט המאמר:
שושי יוסקוביץ', עו"ד, מהו בית קפה ,06/12/2022, https://www.buslic.co.il/2022/12/06/kaffe/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz