משבר הקורונה היכה קשות במיוחד בענף המסעדנות.
ככל הנראה, בתוכניות החזרת המשק לעבודה, ענף המסעדנות נשאר מאחור, בתחתית הרשימה.
אלא שנראה כי הקורונה לא תיעלם במהרה מחיינו, ויש למצא דרכים לחיות איתה, לצידנו.
ריכזנו רשימת תנאים, אשר בהתקיימם, ניתן, לדעתנו, לאפשר למסעדה לפעול, גם בימי הקורונה.
- כל המלצרים ישרתו את הלקוחות עם מסכות וכפפות.
- אפשרות נוספת- הגדלת שטחי השולחנות והכסאות מחוץ לשטחי המסעדה, ללא שירות מלצרים אלא רק באופן שלקוח יקבל מגש חד פעמי עם המזון אותו הזמין, הלקוח יוכל לאכול מזון זה על השולחנות המצויים מחוץ למסעדה. שולחנות וכיסאות אלו יוצבו, כמובן, במרחק 2 מטר זה מזה.
- יישמר מרחק של 2 מטר בין השולחנות לידם יושבים לקוחות.
- הרחבת שטחי הישיבה במדרכות, והגדלת המרחק בין השולחנות על המדרכה במידת הנדרש.
במקביל- תבוטל אגרת שולחנות וכיסאות, אגרת היתרי לילה ואגרת "סגירות חורף" לכל תקופת ההגבלות בשל המשבר. - יוצבו מתקני חיטוי ידיים לשימוש כל סועד שיחפוץ בכך.
- מדידת חום לכל לקוח הנכנס למסעדה.
- בכניסה למסעדה לא תותר כל התכנסות, וישמר מרחק של 2 מטר בין הממתינים. מסעדה תוכל לזמן את הלקוח שהגיע תורו בשליחת מסרון לטלפון נייד.
לציטוט המאמר:
אלחנן משי, קורונה- אפשר להחזיר את ענף המסעדות לעבודה ,19/04/2020, https://www.buslic.co.il/2020/04/19/korona_food/
אלחנן משי, קורונה- אפשר להחזיר את ענף המסעדות לעבודה ,19/04/2020, https://www.buslic.co.il/2020/04/19/korona_food/