קורונה- אפשר להחזיר את ענף המסעדות לעבודה

משבר הקורונה היכה קשות במיוחד בענף המסעדנות.
ככל הנראה, בתוכניות החזרת המשק לעבודה, ענף המסעדנות נשאר מאחור, בתחתית הרשימה.
אלא שנראה כי הקורונה לא תיעלם במהרה מחיינו, ויש למצא דרכים לחיות איתה, לצידנו.
ריכזנו רשימת תנאים, אשר בהתקיימם, ניתן, לדעתנו, לאפשר למסעדה לפעול, גם בימי הקורונה.

  • כל המלצרים ישרתו את הלקוחות עם מסכות וכפפות.
  • אפשרות נוספת- הגדלת שטחי השולחנות והכסאות מחוץ לשטחי המסעדה, ללא שירות מלצרים אלא רק באופן שלקוח יקבל מגש חד פעמי עם המזון אותו הזמין, הלקוח יוכל לאכול מזון זה על השולחנות המצויים מחוץ למסעדה. שולחנות וכיסאות אלו יוצבו, כמובן, במרחק 2 מטר זה מזה. 
  • יישמר מרחק של 2 מטר בין השולחנות לידם יושבים לקוחות.
  • הרחבת שטחי הישיבה במדרכות, והגדלת המרחק בין השולחנות על המדרכה במידת הנדרש. 
    במקביל- תבוטל אגרת שולחנות וכיסאות, אגרת היתרי לילה ואגרת "סגירות חורף" לכל תקופת ההגבלות בשל המשבר.
  • יוצבו מתקני חיטוי ידיים לשימוש כל סועד שיחפוץ בכך.
  • מדידת חום לכל לקוח הנכנס למסעדה.
  • בכניסה למסעדה לא תותר כל התכנסות, וישמר מרחק של 2 מטר בין הממתינים. מסעדה תוכל לזמן את הלקוח שהגיע תורו בשליחת מסרון לטלפון נייד.
לציטוט המאמר:
אלחנן משי, קורונה- אפשר להחזיר את ענף המסעדות לעבודה ,19/04/2020, https://www.buslic.co.il/2020/04/19/korona_food/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz