רפורמת מזון ברישוי עסקים – משרד הבריאות – נובמבר 2024

תודה לעורכת הדין הילי פרייס קווה שהעבירה אלינו את מסמך העקרונות.

משרד הבריאות פרסם את עקרונות הרפורמה המוצעת על ידו בתחום עסקי המזון.

משרד הבריאות הגיע להבנה כי הרגולציה הנוהגת כיום על רישוי עסקים בכלל, ועל עסקי מזון בפרט, היא מיושנת, מטילה נטל רגולטורי עודף כבד על העוסקים, ובכך פוגעת בתחרויות של הסקטור, דבר המביא להוצאה עודפת, וללא הוכחה לתועלת בריאותית. המשרד ער לצורך בשינוי תפיסה.

הרפורמה המוצעת משנה את שיטת האסדרה והפיקוח על העסקים. הכוננה היא לעבור ממצב לעומתי של מפקח ומפוקח, למצב בו כל הגורמים עובדים ביחד ובאופן מתואם כדי לשמור על בריאות הציבור. 

הרפורמה אמורה להיות מיושמת בשלושה שלבים: השלב הראשון- ביטול דרישות רגולטוריות בעלות סיכון נמוך; השלב השני- הגדרת "עסק מגן" ומתן הקלות לעסקים שיבחרו לקחת אחריות ולהשתתף במתווה (עסק מגן = מקצוענות, גמישות, ניהול סיכונים) ; השלב השלישי- דרישה ל -"עסק מגן מתקדם" כחובה בכלל עסקי המזון ומעבר לרישוי מבוסס סיכון וניהול סיכונים, ובקרה עצמית.

מסמך עקרונות הרפורמה המלא- 

רפורמה ברישוי עסקים עסקי מזון נובמבר 2024

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz