מהו – בית אוכל אחר

"בית אוכל אחר" הוא אחר מהעיסוקים הטעונים רישיון לפי פריט 4.2ב.

במפרט האחיד של משרד הבריאות לפריט זה מוגדר בית אוכל אחר – בית אוכל מהסוג המופיע בסימנים ד' (פיצריה) ה' (מזנון בורקס)או ו' (מזנון פלאפל) בתוספת לתקנות או בית אוכל המכין קינוחים. 

התקנות – תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל), התשמ"ג-1983

סימן ד'  – פיצריה

10.      (א)  בפיצריה מותר להכין ולמכור פיצה לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.

           (ב)  אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות.

11.      (א)  שטחם של החדרים בפיצריה יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח  10 מ"ר, מחסן  6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד  23 מ"ר.

           (ב)  בפיצריה שבה למעלה מ-30 מקומות ישיבה –

(1)   יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;

(2)   יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.

           (ג)   בפיצריה שבה מכינים מצרכי מזון נוספים, ייקבעו השטחים הנוספים להנחת דעתו של המנהל.

12.      (א)  מעל למיתקני האפיה יותקן מינדף כאמור בתקנה 27.

           (ב)  התנור יהיה מסוג שאישר המנהל.

13.      הבצק יוכן מקמח מנופה באריזות מוכנות מראש.

סימן ה' – מזנון בורקס

14.      (א)  במזנון בורקס מותר לאפות בורקס קפואים ולמכור בורקס לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.

           (ב)  אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק ונקניקיות.

15.      (א)  הבורקס הקפואים יסופקו ממקום שאושר לפי תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון), תשל"ב-1972, והובלתם תיעשה ברכב מיועד לכך שאישר המנהל.

           (ב)  הבורקס יועברו ישירות מהרכב כאמור, למקרר של מזנון הבורקס.

16.      (א)  שטחם של החדרים במזנון בורקס יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח  10 מ"ר,מחסן  6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד  23 מ"ר.

           (ב)  במזנון בורקס שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה –

(1)   יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;

(2)   יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.

           (ג)   במזנון בורקס בו מכינים מצרכי מזון נוספים, יקבעו השטחים הנוספים, להנחת דעתו של המנהל.

17.      בנוסף לאמור בתקנות אלה יהיו לפחות שני כיורים שאחד מהם יהיה מיועד לרחיצת תבניות ושגודלו יהיה לפחות 60 ס"מ X 60 ס"מ X 80 ס"מ.

18.      מעל למיתקן האפיה יותקן מינדף כאמור בתקנה 28.

סימן ו' – מזנון לפלאפל

19.      (א)  במזנון לפלאפל כאמור בסימן זה מותר להכין ולטגן פלאפל ולהכין תוספות לפלאפל מירקות לא מבושלים, לשם צריכה במקום.

           (ב)  אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף.

20.      במזנון פלאפל אסורה המכירה בשירות עצמי.

21.      (א)  שטחם של החדרים במזנון לפלאפל יהיה לפחות כאמור להלן: מטבח  10 מ"ר, מחסן  6 מ"ר, חדר אוכל וחדרי שירות ביחד  15 מ"ר.

           (ב)  המנהל רשאי להתיר שטח קטן יותר לחדר האוכל אם מצא הצדקה לכך.

           (ג)   במזנון לפלאפל שבו מכינים מצרכי מזון נוספים, יקבעו שטחים נוספים להנחת דעתו של המנהל.

22.      בנוסף לאמור בתקנות אלה, יהיו במטבח לפחות שני משטחי עבודה כולל שולחנות וכלים נפרדים, האחד להכנת הירקות לסלטים והשני להכנת תערובת החומוס.

23.      מעל למיתקן לטיגון יותקן מינדף כאמור בתקנה 27.

24.      בחדר האוכל ועל יד החנות יותקן פח לפסולת עם מכסה בלתי נתיק.

לציטוט המאמר:
שושי יוסקוביץ', עו"ד, מהו - בית אוכל אחר ,06/12/2022, https://www.buslic.co.il/2022/12/06/ochel_afher/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz