צו סגירה לעסק אינו מונע שימוש במקרעין

בית המשפט קבע כי צו סגירה שוהצא לעסק על פי סעיף 16 לחוק רישוי עסקים אינו אוסר את השימוש במבנה עצמו כי אם את הפעלת העסק בו.

בפסק דין טהה נדון מקרה בו הוצא צו לסגירת עסק על פי סעיף 16 לחוק ולהבטחת סגירתו אף הושמו עליו שלשלאות. אחת מטענות התביעה הייתה כי העסק מצוי במבנה, שחלקו ללא היתר בניה, וממוקם על שטח שייעודו לדרך. בעל העסק, אשר נגדו הוצא הצו, ביקש כי השלשלאות יוסרו על מנת שיוכל לפנות את הנכס ולהשיבו לבעליו על מנת לסיים את הסכם השכירות. 

בית המשפט קבע כי על פי התרשמותו לא מדובר במקרה של חילופי מחזיקים כי אם בבקשה להשבת הנכס לבעליו. עוד נקבע כי נקודת המוצא היא שצו סגירה אינו אוסר את השימוש במבנה אלא את העיסוק בעסק טעון הרישיון בלבד. ככל וישוב ויפתח במקום עסק הטעון רישיון ללא רישיון, בידי הרשות יש את האמצעים לפעול לסגירתו.

לא ניתן באמצעות הצו מושא הבקשה לאסור כלל את השימוש במבנה על ידי בעליו.

 בית המשפט הורה להסיר את השלשלאות הנועלות את המבנה ולאפשר לבעלים לקבל לידיהם בחזרה את החזקה במבנה. 

ברש(י-ם) 13781-06-23 טהה נ. מדינת ישראל עיריית ירושלים, רשות הרישוי (פורסם בנבו, 8.9.2023)

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz