אולמות אירועים ופאבים המבקשים לפעול כבתי אוכל צריכים רישיון נפרד

לשאלה האם אולמות אירועים ופאבים המבקשים לפעול כמסעדה, מזנון או בית קפה, צריכים להוציא רישיון עסק נפרד, השבנו בחיוב. עוד הוספנו כי ניתן להקל על הליך הרישוי.

בעקבות משבר הקורונה וההוראה בדבר סגירת אולמות האירועים והפאבים, בעוד בתי אוכל למיניהם כגון מסעדות, בתי קפה ומזנונים רשאים לפעול על פי התו הסגול, מבקשים בעלי אולמות ופאבים רבים להפעיל את עסקם כבית אוכל.

מאחר ופריטי הרישוי הנדרשים להפעלת אולמות אירועים ופאבים שונים מפריטי הרישוי הנדרשים להפעלת מזנון, בית קפה או מסעדה- השבנו כי אכן בתי עסק אלו צריכים לפנות בבקשה לרישיון עסק לפרטי הרישוי החדשים המבוקשים.

עם זאת, לדעתנו, וככל ולאולמות האירועים ולפאבים הרלוונטיים יש רישיון עסק, הרי שניתן להקל על הליך הרישוי ולהתבסס על תוכניות העסק שכבר מצויות בידי הרשויות, ככל הניתן בנסיבות בקשת הרישיון הרלוונטית. בהתאם- גם אישורי נותני האישור יכולים להינתן בלוח זמנים מקוצר, והכל על מנת להקל על בעלי העסקים בתקופה קשה זו. 

לציטוט המאמר:
אלחנן משי, אולמות אירועים ופאבים המבקשים לפעול כבתי אוכל צריכים רישיון נפרד ,16/08/2020, https://www.buslic.co.il/2020/08/15/events_food/

לקבלת עדכונים דרך קבוצת הפייסבוק: הקבוצה ‏רישוי עסקים חוק, הלכה ומעשה‏
ליצירת קשר: info@buslic.co.il
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד. אין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן על ידי עו"ד, ועל הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
שושי יוסקוביץ' ,עו"ד
Buslic Site © Shoshi Joskowicz