מהי “הסעדה (קייטרינג)” – פריטים 4.6 ה, 4.2 ג

לשם הגדרת מונחים שונים בחוק רישוי עסקים, בתקנות ובצו- קיימות הפניות רבות לחוקים אחרים. לנוחות המשתמשים- אנו מביאים את הגדרות  אותם מונחים בחוקים הרלוונטיים.

להגדרת המונח “הסעדה (קייטרינג”), אנו מופנים בצו לתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון).

הגדרת המונח בתקנות האמורות הינו כדלקמן:

“הסעדה” (Catering) – מקום להכנת מזון לצורך הספקתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו ולמעט מפעל לייצור מזון ארוז מראש לשיווק לצרכן.

תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון), התשל”ב – 1972 (קובץ וורד)

חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) התשע”ו – 2015


מצאתם טעות? רוצים להגיב, להוסיף? כתבו לנו

2 תגובות בנושא “מהי “הסעדה (קייטרינג)” – פריטים 4.6 ה, 4.2 ג”

  1. אלחנן שלום
    לדעתי כדאי להוסיף פה קישור לחוק החדש 2015
    “חוק הגנה על בריאות הציבור התשע”ו 2015 “

  2. יש להעיר, כי התפיסה הקיימת אצל בעלי תפקידים רלוונטים במשרד הבריאות ההתייחסות ל”הסעדה” היא למקום המייצר מזון “המוכן לאכילה”, ובאמת כך נתפס המושג קייטרינג/הסעדה בשפת היומיום.
    לכאורה ע”פ הגדרת “הסעדה” בתקנות, ההגדרה עונה על כל פעילות של יצור מזון אף אם הוא אינו מזון מוכן לאכילה אלא מזון גולמי שנדרש לו תהליך נוסף (בד”כ תהליך תרמי)
    נתקלתי במקרה בו משרד הבריאות סרב להתייחס לבקשה לרשיון ל”הסעדה” במקום בו מייצרים כיסוני בצק במילויים שונים (ללא אפיה ) ומשווק בד”כ למסעדות ואולמות, בטענה שהפריט הרלוונטי הוא יצור מזון.
    ניתן להבין ,למעשה, כי הגדרת פריט ל”הסעדה” הנה הגדרה המקלה על יצרן מזון בכך שלא יהיה חייב בקיום הוראות ודרישות הנוגעות לאריזת מזון וסימונו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *